Bodem Isolatie

Bij bodemisolatie wordt de kruipruimte gevuld met bodemisolatie parels of isolatiechips. De chips bestaan voor 99,6% uit lucht, hierdoor hebben de chips een hoge isolatiewaarde. Dit is bevestigd door het onderzoek van TNO en door consumentenprogramma Tros Radar. Kou en vocht blijven op de bodem van het huis en trekken niet meer omhoog naar de vloer. Hierdoor wordt de vloer 3 tot 6 graden warmer. Bodemisolatie is in 90% van de gevallen uitermate geschikt voor kruipruimten die lager dan 50 centimeter zijn. De isolatie parels of isolatiechips zijn recyclebaar, duurzaam en vrij van Cfk’s en chloor.

Om de kruipruimte te isoleren, worden meestal de volgende materialen gebruikt:  

Polystyreen (tempex) chips Dit zijn witte stukken schuim. Deze stukken kun je zelf storten, of via slangen naar binnen laten blazen. • Bodemparels zijn korrels van tempex. Deze worden door het kruipluik op de bodem van de kruipruimte geblazen.

Verschil bodemisolatie en vloerisolatie

Beide vormen van isolatie wordt in de kruipruimte verricht. Echter is bodemisolatie ook bijna altijd mogelijk wanneer u een kruipruimte heeft die lager dan 50cm is. 

Isolatiewaarde:  Rd 4          = Laagdikte 25 cm (gemiddeld)

Isolatiewaarde:  Rd 5,3      = Laagdikte 50 cm (gemiddeld)