Vloer isolatie

Vloerisolatie is dé oplossing voor als u vochtproblemen in huis hebt. Bij deze vorm van isolatie brengt u isolatiemateriaal aan onder uw vloer. Met deze isolatie zorgt u onder meer voor een lagere energierekening.

Daarnaast verhoogt u het wooncomfort, bent u milieuvriendelijker bezig en investeert u in de levensduur van uw huis als u kiest voor vloerisolatie. U heeft namelijk geen koude voeten meer als u isolatie aanbrengt aan de onderkant van uw vloer.

De voordelen

  • U verhoogt het woongenot, koude voeten zijn verleden tijd;
  • U bent milieubewuster bezig;
  • U investeert in de levensduur van het huis.

Deze vorm van isolatie kunt u onder vrijwel iedere vloer aanbrengen. Dit isolatiemateriaal doet zijn werk onder steen en beton, maar ook onder vloeren van hout. Enige vereiste voor isolatie onder uw vloer is dat er een kruipruimte met een minimale hoogte van 50 centimeter aanwezig moet zijn. Als dit niet het geval is, kunt u geen isolatie onder de vloer aanbrengen. Voor het aanbrengen van vloerisolatie moet er namelijk iemand uw kruipruimte in.

Vloerisolatie in kruipruimte

Vloerisolatie wordt aangebracht aan de onderkant van uw vloer. Dit gebeurt altijd via de kruipruimte. Er zijn mensen die denken dat er slechts één soort vloerisolatie is, maar dit is een misvatting. U kunt namelijk verschillende soorten vloerisolatie in de kruipruimte aanbrengen. Hieronder lichten we uit welke mogelijkheden u heeft voor wat betreft isolatie in de kruipruimte.

PUR gespoten vloerisolatie in kruipruimte

PUR vloerisolatie

Een eerste mogelijkheid voor is isolatie met polyurethaan (PUR). Als u uw vloer op deze wijze wilt isoleren, moet u een specialist inschakelen. Hij brengt PUR namelijk met speciale apparatuur aan tegen de onderzijde van uw vloer. Grote voordeel van dit isolatiemateriaal is dat het alle gaten en kieren goed dicht. PUR zet namelijk uit als het droogt. Kiest u voor PUR vloerisolatie? Dan blijft de warmte in uw woning hangen en trekt het niet de kruipruimte in. Bijkomend voordeel van PUR vloerisolatie is dat vocht uw woning ook niet langer binnen kan dringen.

Isolatiefolie voor vloer

Mensen die hun vloer willen isoleren, kiezen vaak voor PUR isolatie. Nadeel van deze isolatie is dat het aanbrengen ervan nogal bewerkelijk is. Hierdoor kost vloerisolatie u mogelijk meer dan u begroot heeft. Wordt het te duur? Dan kunt u ook voor een isolatiefolie vloer kiezen. Als u uw vloer wilt isoleren met folie, raden wij u PIF-folie of folie van Tonzon aan. Hieronder staan we kort stil bij beide varianten van een isolatiefolie voor de onder de vloer.

Isolatiefolie Isobooster

De isobooster is een milieuvriendelijke en duurzame isolatiefolie, mede door de lange levensdoor. Het materiaal is zeer dun in vergelijk met glas- of steenwol isolatiefolie. Dat tast de isolatiewaardes absoluut niet aan. De RD-waarde, ofwel isolatiewaarde, is minimaal 2,4.

Isolatiefolie PIF

Net als PUR wordt ook isolatiefolie PIF aangebracht op de onderkant van uw vloer. Deze folie bestaat uit diverse lagen aluminiumfolie, afgewisseld met luchtkussens. Door deze verschillende lagen heeft isolatiefolie PIF een hoge isolatiewaarde. Deze vloerisolatie kan zowel aangebracht worden tegen de onderkant van een betonnen als houten vloer. Het aanbrengen van PIF-folie is niet eenvoudig. Bent u niet bepaald handig? Laat deze vloerisolatie dan aanbrengen door een professional.

Isolatiefolie Tonzon

Naast PIF isolatiefolie kunt u ook isolatiefolie Tonzon aanbrengen tegen de onderkant van uw vloer. Ook deze folie is opgebouwd uit meerdere lagen. Hierdoor hoeft u niet bang te zijn dat de warmte alsnog uit uw woning ontsnapt. Voor isolatiefolie Tonzon geldt eveneens dat u dit het beste aan kunt laten brengen door een specialist. Hij brengt de folie op de juiste manier aan. Hierdoor weet u zeker dat de volledige onderkant van uw vloer voorzien is van de folie. Zodoende voorkomt u dat er toch warmte kan ontsnappen door een kier of gat.

isobooster isolatiefolie
vloerisolatie kruipruimte met folie
TONZON folie

Kosten vloerisolatie kruipruimte

Vloerisolatie in de kruipruimte brengt de nodige voordelen met zich mee. Zo bespaart u energie, want u hoeft minder te stoken. Daarnaast zorgt het voor meer wooncomfort. Met isolatie voelt uw vloer niet meer koud aan, waardoor koude voeten verleden tijd zijn. Overweegt u om de onderkant van uw vloeren te isoleren? Dan wilt u ongetwijfeld eerst weten wat dit kost.

Voor het aanbrengen van vloerisolatie wordt gewerkt met een prijs per vierkante meter. Gemiddeld kost vloerisolatie tussen de 30 en 35 euro per vierkante meter. Hoeveel het isoleren van de onderkant van uw vloer u in totaal kost hangt af van het vloeroppervlak. Benieuwd hoeveel u ongeveer kwijt bent aan isolatie onder de vloer? Bepaal dan eerst de oppervlakte van de begane grondvloer. Vermenigvuldig het aantal vierkante meters vervolgens met de prijs per vierkante meter. Zodoende weet u ongeveer hoeveel geld u voor dit project aan de kant moet schuiven.

Veel mensen denken dat de prijs van vloerisolatie alleen bepaald wordt door het vloeroppervlak, maar dat is niet het geval. Nee, want ook het soort isolatiemateriaal speelt een rol. Zo wordt er voor PUR polyurethaan een andere prijs gehanteerd dan voor isolatiefolie. Ook de keuze van het isolatiemateriaal heeft hierdoor invloed op de prijs.