Diensten

Spouwmuur isolatie

De ruimte tussen een binnenmuur en buitenmuur is een spouw. De tussenruimte kan worden opgevuld door middel van isolatiemateriaal.

Door spouwmuurisolatie blijft de warmte in de winter binnen en in de zomer blijft de warmte buiten. Hiermee bespaar je dus op energiekosten en het heeft ook nog eens positieve gevolgen voor het milieu.

De terugverdientijd van spouwmuurisolatie ligt gemiddeld tussen de 3 en 4 jaar! Dit maakt dan ook een van de meest voordeligste vormen van isolatie. Ook verhoogt deze vorm van isolatie de waarde van het huur- of koophuis.

Vloerisolatie

Klaar met koude voeten en vocht in huis? Laat dan je vloer isoleren. Dat voelt prettig aan en je energierekening gaat omlaag. Als je een kruipruimte hebt, kan het makkelijk aan de onderkant.

Met een geïsoleerde vloer voelt je huis prettiger aan. De isolatielaag houdt koude lucht en vocht uit de kruipruimte tegen en de warmte in je huis blijft beter hangen. Daar kan geen pantoffel tegenop! Omdat je minder warmte verliest, hoeft je cv-ketel (of warmtepomp) minder hard te werken en gaat je energieverbruik omlaag. Ook prettig voor het milieu.

Dakisolatie

Dakisolatie zorgt ervoor dat het bovenste deel van een pand wordt geïsoleerd. Door deze manier van isoleren blijft uw pand warm.

De isolatie kan vanuit binnen gedaan worden maar ook buiten langs. Deze vorm van isolatie zorgt niet alleen voor de warmteregeling maar het vermindert ook geluidsoverlast.

Bodemisolatie

Bij bodemisolatie wordt de kruipruimte gevuld met bodemisolatie parels of isolatiechips. De chips bestaan voor 99,6% uit lucht, hierdoor hebben de chips een hoge isolatiewaarde. 

Kou en vocht blijven op de bodem van het huis en trekken niet meer omhoog naar de vloer. Hierdoor wordt de vloer 3 tot 6 graden warmer. Bodemisolatie is in 90% van de gevallen uitermate geschikt voor kruipruimten die lager dan 50 centimeter zijn. 

Isolatieherstel

Woningen die zijn geïsoleerd tussen 1969 en 1999 komen in aanmerking voor isolatieherstel.

De isolatie van deze huizen zijn meestal vergaan of in die tijd niet goed aangebracht. Dit kan zorgen voor het condenseren van vocht en dit kan zich uiten in schimmelvorming.

Wanneer uw woning in aanmerking komt voor isolatieherstel, moet er eerst een onderzoek worden gedaan om te kunnen zien welk materiaal er is gebruikt om te isoleren.

Er kan gekozen worden om de aanwezige isolatie bij te laten vullen met het isolatiemateriaal van nu. Ook is de optie er om het oude materiaal te laten verwijderen.

Glas Isolatie

Heb je momenteel een woning met slechts enkel glas, dan kan het nemen van dubbelglas of HR glas heel veel voordelen voor je hebben. Vaak kiezen mensen al direct voor HR++ of zelfs voor triple glas. HR glas kan op zich ook een goede keuze zijn. Vaak is het lastig om een keuze te maken, omdat bijvoorbeeld HR++ glas onnodig is in een schuur, maar enkel glas net weer te koud is voor een schuur. Met het plaatsen van HR isolatieglas gaat je energielabel direct omhoog en kun je flink besparen op je energierekening!

Zonnepanelen

Zonnepanelen zorgen ervoor dat het zonlicht wordt omgezet in elektriciteit. Hiermee produceert het zijn eigen duurzame energie door middel van een groene energiebron.

Wanneer u ervoor kiest om zonnepanelen te laten installeren, zal deze installatie bestaan uit een aantal zonnepanelen, bekabeling en een omvormer. Niet alleen heeft het plaatsen van zonnepanelen een positieve invloed op het milieu, maar u bespaart ook nog eens op energiekosten.

Woningisolatie Nederland

Wij kunnen helpen bij verschillende vragenstukken over de isolatie van uw woning. Wilt u uw woning isoleren voor een hogere wooncomfort, een lagere energierekening of voor het verhogen van de waarde van uw woning. Wij kunnen u helpen. Wij kunnen adviseren en uitvoeren.

Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.
Wij staan voor u klaar.

Heeft u een vraag over één van onze diensten?