Subsidie & Energielabel

Subsidie voor de isolatie van uw woning

Wist u dat u momenteel kunt profiteren van verschillende subsidies voor o.a. het isoleren en verduurzamen van uw woning? Een van deze subsidies is de investeringssubsidie, duurzame energiebesparing (ISDE).

Als woning- of pandeigenaar komt u in aanmerking voor deze investeringssubsidie (ISDE), wanneer uw woning wordt verduurzaamd door het laten plaatsen en het nemen van een zonneboiler, warmtepomp, isolatiemaatregelen of een aansluiting op het warmtenet.

Betreft het een zakelijke maatregel aan een pand, dan kunt u ook gewoon in aanmerking komen voor een subsidie voor het plaatsen van zonneboiler, warmtepomp, aansluiting op een warmtenet en voor kleinschalige windturbines en zonnepanelen. 

Voorwaarden ISDE subsidie voor particulieren

Denkt u er over na om te verduurzamen? Profiteer dan van de ISDE subsidie. Sinds het begin van 2021 kunt u ook een subsidieaanvraag indienen voor het nemen van isolatiemaatregelen.

U kunt voor onderstaande isolatiemaatregelen een aanvraag doen:

  • Gevelisolatie;
  • Dakisolatie;
  • Vloerisolatie;
  • Spouwmuurisolatie;
  • Hoogrendementglas.

Om gebruik te kunnen maken van de ISDE subsidie met betrekking tot een isolatiemaatregel heeft u een tweede isolatiemaatregel nodig. Dit kan zijn voor het plaatsen van een warmtepomp, zonneboiler of een aansluiting van een warmtenet.

Verder is een belangrijke voorwaarden om in aanmerking te komen voor de ISDE, dat u als eigenaar de koopwoning als hoofdverblijf moet hebben. Als woningeigenaar moet u om in aanmerking te kunnen komen voor de subsidie, voor minimaal 1 andere maatregel subsidie aanvragen. Dit kan een maatregel zijn m.b.t. één van bovenstaande isolatiesoorten.

Als particuliere aanvrager moet u voldoen aan onderstaande voorwaarden:

  • U heeft al een investering gedaan voordat u een aanvraag doet voor de betreffende subsidie. Dit houdt in dat het gekozen apparaat bij aanvraag van de subsidie al is geïnstalleerd in uw woning en door u in gebruik is genomen.
  • U moet binnen 12 maanden na de koopovereenkomst een aanvraag doen voor de ISDE subsidie. Na deze termijn is het niet meer mogelijk om een aanvraag te doen.
  • Het gekozen apparaat is nieuw en hiervan heeft u een betaalbewijs. Het is uw eigendom.
  • Het apparaat is in Nederland geïnstalleerd.
  • U mag het apparaat niet binnen een jaar na de datum van de beslissing weer verwijderen uit uw woning of pand.

Als wij u bij de aanvraag van een subsidie mogen helpen, zullen wij u hierin begeleiden en adviseren. Wij zullen goede afspraken maken, waarbij wij rekening houden met de haalbaarheid van bovenstaande voorwaarden.

De ISDE subsidie op isolatie wordt dus pas verstrekt vanaf twee maatregelen. U mag subsidie aanvragen tot 12 maanden ná uitvoering en betaling van al uw uitgevoerde maatregel(en). Combineer dus twee maatregelen aan uw woning.

Aanvragen?

U kunt uw aanvraag indienen via RVO.nl. Om een aanvraag in te kunnen dienen heeft u een geldig DigiD nodig. Mocht u de aanvraag via ons willen laten verlopen, dan kunt u de aanvraag indienen via www.ISDEsubsidieaanvragen.nl. Wij verzorgen het aanvragen van de subsidie graag als een service aan al onze relaties.

BTW terugvorderen op zonnepanelen

Daarnaast kunnen wij u ook helpen bij het aanvragen van een terugvordering van de betaalde BTW. Voor zonnepanelen betaalt u voor de aanschaf en de plaatsing 21% BTW. Het is mogelijk om deze BTW terug te vorderen bij de Belastingdienst. Het terugvorderen van deze BTW kan veel tijd in beslag nemen. Het is belangrijk om de termijnen in de gaten te houden en te voorkomen dat er (communicatie) problemen en issues ontstaan.

Om u volledig te ontzorgen, werken wij samen met ‘’De Centrale BTW Teruggave’’ en daarmee kunnen wij u helpen bij het aanvragen van een terugvordering van deze BTW. Zij zijn gespecialiseerd in het terugvragen van de BTW op zonnepanelen.

Wilt u meer weten over de ISDE subsidie? Ga dan naar: Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) | RVO.nl | Rijksdienst