Isolatie Deventer

Bent u van plan om uw woning in Deventer te isoleren en bent u benieuwd wat u daarvoor allemaal moet weten? Wij weten als geen ander dat u de isolatie van uw woning goed en grondig wil aanpakken. Het aantal isolatiebedrijven in Deventer neemt alsmaar toe. Wij helpen u graag om de juiste keuze te maken. Uiteraard zijn er ook meerdere methoden om uw huis te verduurzamen. Welke vorm van isolatie het best is voor uw woning is afhankelijk van meerdere factoren. Hier gaan we graag op in!

Waarom ons?
  • Transparant over de kostenopbouw;
  • Service en nazorg;
  • Een advies passend bij uw situatie;
  • Met het oog op kwaliteit en voor de juiste prijs.

De voordelen van isolatie aan uw woning

Het isoleren van een woning kent veel voordelen. Met de stijgende energieprijzen in 2021 is woningisolatie een goede keuze omdat

  • isolatie aan uw woning milieubewust is. U gaat een stapje hoger op uw energielabel.
  • u maandelijks profiteert van een kostenbesparing op uw energierekening. Isolatie aan uw woning is een lange termijn investering. Het bedrag wat u in de isolatie stopt, haalt u er ook weer uit.
  • het u een verhoogde wooncomfort biedt. In de winter een kachel aan is met isolatie aan uw woning verleden tijd.


Naast het isoleren van een woning, kiest u eventueel voor andere duurzame maatregelen zoals zonnepanelen.

Welk isolatiebedrijf in Deventer is betrouwbaar?

Wanneer u in Deventer e.o. op zoek bent naar een erkend isolatiebedrijf kan dat een behoorlijk karwei zijn. De sector kenmerkt zich door vele aanbieders. Ook in Deventer zijn er een tal van isolatiebedrijven. Maar hoe kiest u nou de beste aanbieder uit, voor het meest aantrekkelijke prijs? Vraag bij het bedrijf waar u de offerte aanvraagt de volgende gegevens op of ga deze gegevens zelf na.

Reviews of ervaringen

Het is natuurlijk mogelijk om anderen te raadplegen als u op zoekt bent naar het vinden van de meest geschikte isolatiebedrijf in Deventer. Dit kan u doen bij een goede vriend of buurman, maar ook via het internet. Als uit diverse reviews blijkt dat een isolatiebedrijf slecht gerecenseerd is, mag u zich afvragen of het verstandig is om bij een dergelijk bedrijf een aanvraag in te dienen.

Kostenopbouw offerte

Vraag ook vooral om een kostenspecificatie van de dienstverlening bij het isolatiebedrijf. Dit toont onder andere de deskundigheid van de partij aan. Ook ontdek je hier waar prijsverschillen zijn tussen de isolatiebedrijven. Dit biedt je een goede onderhandelingspositie.

Certificering

In de isolatiebranche is het gebruikelijk voor isolatiebedrijven om in het bezit te zijn van de nodige certificeringen. Denk hierbij Insula certificering. Ook andere certificeringen zijn mogelijk binnen de isolatiebranche. Vraag deze op om zeker te zijn dat je in zee gaat met de juiste isolatiespecialist.

Partners

Veel isolatiebedrijven bedienen niet de hele keten en kopen net zoals vrijwel elk ander bedrijf haar producten en diensten in. Bijna elke onderneming die een woning van isolatie voorziet, beschikt dus over leveranciers en partners. Ga na met welke partners het isolatiebedrijf in zee is. Dit is is in veel gevallen te achterhalen via de website van het bedrijf.

Welke isolatie kan ik kiezen?

Wanneer u woonachtig bent in Deventer e.o. heeft u veel soorten woningen. In Deventer zijn er veel nieuwbouwprojecten gepland, maar wist u dat Deventer tot een van de oudste steden van Nederland behoort? Dit houdt ook in dat veel woningen een lage energielabel hebben en maandelijks veel betalen voor hun energie. 

Dakisolatie

Veel daken in Nederland beschikken al over een geïsoleerd dak. Alleen is de manier waarop dit gedaan is verouderd. U hebt twee methodes als het gaat om dakisolatie. U kan ervoor kiezen om het dak na te isoleren. Dit is eenmalig een duurdere investering van circa €1.500 tot €2.000 euro. De terugverdientijd is zo’n circa 3 tot 5 jaar. Dit houdt in dat u per jaar zo’n circa €400 bespaart. 


Het is tevens mogelijk om de zoldervloer te isoleren. Een methode waar veel huishoudens in Nederland en dus ook Deventer geen gebruik van maken. Hiervoor komen wij graag met u in contact om vrijblijvend een afspraak te maken. Er zijn namelijk vele manieren om een isolerende zoldervloer aan te leggen.

Man met dubbel glas in hand

Dubbelglas

Vele oude woningen in Deventer beschikken nog niet over HR++ glas of gedegen glas isolatie. Een gemiste kans vinden wij. Met dubbelglas kunt u maandelijks ook flink op uw energierekening besparen. Er zijn meerdere typen dubbelglas wat wij in woningen plaatsen. Dit zijn: HR glas, HR+ glas, HR++ glas. Hoe meer plusjes, des te hoger de kostenbesparing.

 

Als u uw besparing van dubbel glas ten opzichte van enkel glas vergelijkt, bespaart u dit per vierkante meter zo’n €11,00. Jaarlijks moet u denken aan een besparing van zo’n circa €250,- als u kiest voor HR++ glas. Dit bedrag is natuurlijk afhankelijk van de hoeveelheid m3 glas wat in uw woning geplaatst wordt.

Vloerisolatie

Het investeren in vloerisolatie is evenals een goede stap richting een duurzame woning. Vloerisolatie gebeurt hedendaags met PIF-meerlaags aluminiumfolie, Isobooster-isolatiefolie of Tonzon-isolatiefolie. Vloerisolatie is inzetbaar onder een houten vloer, beton en steen. De gemiddelde kosten van woningisolatie  per vierkante meter ligt tussen de 30 en 35 euro. Als u in een rijtjeswoning met een oppervlakte van 50m2 woont, bedragen de gemiddelde kosten ongeveer €1500. De terugverdientijd van isolatie onder uw vloer varieert. Gemiddeld genomen bedraagt de gemiddelde terugverdientijd van vloerisolatie zo’n 7 jaar.

 

Subsidie op isolatie

De overheid bevordert huishoudens die hun woning verduurzamen. Mede daartoe ontvangt u, mits u voldoet aan een set van richtlijnen, subsidie van de overheid. Op onze subsidies-pagina leest u kort en bondig wat u moet doen om in aanmerking te komen voor subsidie om uw energielabel te vergroenen.