Isolatie Zwolle

Bent u opzoek naar een gecertificeerd bedrijf in Zwolle welke u van isolatie aan uw woning kan voorzien? Wij helpen u graag! Slim isoleren kan u enorm besparen op uw energierekeningen.Wij bieden voor elke situatie een passende oplossing door samen met u naar de mogelijkheden te kijken. Woningisolatie Nederland biedt u een vrijblijvend gesprek aan. Er zijn verschillende vormen van isolatie. Wij verzorgen alle methodes binnen het isoleren van uw woning in Zwolle. Dit zijn de volgende isolatievormen: spouwmuurisolatie, vloerisolatie en dubbel glas isolatie, maar ook dakisolatie, bodemisolatie en isolatie herstel

Voordelen van een professional:
 • Erkend isolatiebedrijf met alle nodige certificeringen;
 • Duidelijke en onderbouwde offerte;
 • Gratis advies m.b.t. isolatie;
 • Nazorg

Spouwmuurisolatie

In Zwolle en omgeving kan u veel besparen met spouwmuur isolatie. Het is een van de meest voordelige vormen van isolatie. Door middel van deze vorm van isoleren wordt er tussen de ruimte van de binnen en buitenmuur isolatiemateriaal aangebracht. Het isolatiemateriaal wat wij daarvoor gebruiken is Supafil of EPS parels. Zwolle is naast de nieuwbouwwoningen ook voorzien van prachtige oudere woningen. De oudere woningen (voornamelijk voor 1975 zijn gebouwd) zijn vaak nog niet voorzien van spouwmuurisolatie. Destijds werden woningen namelijk anders gebouwd.

Aanbrengen van muurisolatie in Zwolle

Het aanbrengen van spouwmuurisolatie begint met een inspectie bij u op locatie. Hierbij doen we een endoscopisch onderzoek in de spouw, meten we de netto gevels op en bepalen we welk product het best aansluit op uw woning. Wanneer u uw voorkeursdatum heeft aangegeven komen wij op die dag langs om te beginnen met de klus. Allereerst boren we kleine gaatjes in de voegen van de buitenmuren. Deze gaatjes vullen wij vervolgens met isolatiemateriaal (Supafil/EPS parels). Nadat dit karweitje erop zit, maken wij de gaten dicht en werken egaliseren we de voeg. Onze medewerkers zijn dagelijks in Zwolle om uw woning te voorzien van muurisolatie.

Vloerisolatie

Woningen met een kruipruimte hebben vaak het probleem dat veel warmte naar deze onderliggende ruimte trekt. Door middel van vloerisolatie bespaart u kosten en behoudt u meer van deze warmte omdat de woning minder snel afkoelt. Voornamelijk bij oudere woningen, woningen met een kruipruimte of als u vloerverwarming laat inregelen is het rendabel om uw vloer te voorzien van isolatie. Dit is rendabel omdat u de warmte beter vasthoudt wat resulteert in een lagere energierekening. 

 

Vooral wanneer u last heeft van vochtproblemen in huis, is vloerisolatie de meest passende oplossing. Veel mensen kiezen bij het isoleren van de vloer voor PUR isolatie. PUR isolatie is bij het aanbrengen vrij bewerkelijk. Hierdoor kost de vloerisolatie vaak meer dan begroot. Een goedkopere variant is bijvoorbeeld PIG-folie of folie van Tonzon. Kenmerken van deze zijn varianten zijn:

Isolatiefolie Isobooster

 • Milieuvriendelijk en duurzaam.
 • Dun materiaal in vergelijking met glas- of steenwol isolatie folie.
 • Isolatiewaarde is minimaal 4,6 per vierkante meter.
isobooster isolatiefolie

Isolatiefolie PIF

 • Wordt aangebracht op de onderkant van de vloer.
 • Bestaat uit diverse lagen aluminiumfolie, afgewisseld met luchtkussens.
 • Kan zowel aangebracht worden tegen de onderkant van een betonnen als houten vloer.
 • Isolatiewaarde is minimaal 3,5 per vierkante meter.
vloerisolatie met pif aluminium

Isolatiefolie Tonzon

 • Wordt aangebracht op de onderkant van de vloer.
 • Opgebouwd uit meerdere lagen (warmte ontsnapt minder snel).
 • Isolatiewaarde is minimaal 3,8 per vierkante meter.
TONZON folie

Bij het berekenen van de kosten van vloerisolatie is het belangrijk om niet alleen het vloeroppervlakte mee te nemen in de berekening. Kosten zoals het soort isolatiemateriaal spelen een belangrijke rol in de prijs. Laat u adviseren door een van onze medewerkers in Zwolle en vraag vrijblijvend een offerte aan.

Dubbel glas

Isolatie glas bestaat meestal uit twee glasbladen: een binnenruit en de buitenruit. Deze twee glasplaten zijn op een bepaalde afstand van elkaar luchtdicht met elkaar verbonden. Dit zorgt ervoor dat er een isolerende ruimte tussen de glasplaten ontstaat. Bij Woningisolatie Nederland is het ook mogelijk om triple glas te kiezen. De voordelen van dubbel glas zijn: 

 • Minder stookkosten.
 • Meer comfort.
 • Beter voor het milieu.
 • Hogere verkoopwaarde van woning.

 

Er zijn veel soorten isolatieglas. Dit zijn: standaard dubbel glas, HR glas, HR + Glas, HR++ glas, HR+++ glas. Wij adviseren onze klanten voornamelijk om voor in ieder geval voor een variant binnen HR glas te kiezen. De investering is beter dan dubbel glas, omdat het meer bespaart op energiekosten en de warmte beter binnen houdt. Tegenwoordig gebruiken wij het vaakst HR++ glas. Dit heeft de beste prijs-/prestatieverhouding. Het plaatsen van van dubbel glas is geen gemakkelijke taak om zelf uit te voeren. Dubbel glas brengt alleen door juiste plaatsing veel voordelen. De ruimte tussen het glas wordt bij standaard dubbel glas gevuld met lucht, de randen van het glas worden afgesloten met een speciale kit.

Subsidie isolatie Zwolle

Wanneer u overweegt om uw woning te verduurzamen dan kunt u in aanmerking komen  voor de investeringssubsidie (ISDE). U komt in aanmerking hiervoor bij het plaatsen of nemen van zonnepanelen, zonneboiler, warmtepomp, isolatiemaatregelen of een aansluiting op het warmtenet. Er zijn meerdere voorwaarden waar u aan moet voldoen wanneer u in aanmerking wilt komen voor de subsidie. Zo moet de aanvraag voor subsidie voor een isolatiemaatregel uit 2 maatregelen bestaan. U bent hierbij niet verplicht hetzelfde type maatregel te kiezen. Ook moet uw gekozen maatregel nieuw zijn en heeft u de betaalbewijs nog tot uw beschikking. De uitvoering moet zijn gedaan door een bouw installatiebedrijf, dit mag niet door u zelf gebeuren. 


Wij adviseren u de voorwaarden van ‘Isolatiemaatregelen subsidies’ door te lezen om te kijken of u hier aanspraak op kan doen. Woningisolatie Nederland helpt u graag bij de aanvraag van uw subsidie en zullen u hierin begeleiden en adviseren.