Zonnepanelen

Onze energiebehoefte stijgt voortdurend. Tegelijk krimpen de fossiele energiereserves zoals olie en kolen. Het gevolg is een drastische stijging van de stroomprijzen. Zet in op duurzame energie, die betrouwbaar, milieuvriendelijk en prijsvoordelig uw energietoevoer voor de toekomst verzekert: de zon.

Ze stuurt elke dag van op een afstand van 150 miljoen kilometer energie gratis naar uw thuis. Vang ze op met de zonnepanelen van Q CELLS.

Met een eigen zonne-installatie van Q CELLS verlaagt u uw stroomkosten, verzekert u op lange termijn de energietoevoer voor uw gezin en beschermt u duurzaam het milieu – energetische sanering als uw weg naar zuivere en betaalbare stroom.

Enphase micro omvormers

Enphase produceert micro omvormers van de hoogste kwaliteit en geeft daarom ook standaard 25 jaar garantie op haar producten. De micro omvormers zijn gebouwd om de meest uiteenlopende weersomstandigheden te kunnen weerstaan – van sneeuwstormen tot zomerhittes. Dankzij de burst-technology zorgen de micro omvormers ervoor dat de zonnepanelen tijdens schemering en andere omstandigheden goed blijven presteren. De verwachtte levensduur van de omvormers ligt rond de 25 – 35 jaar.

Enphase micro omvormers voldoen aan de gestelde veiligheidseisen van de overheid en worden onderworpen aan de strengste kwaliteitscontroles. Het systeem is gemakkelijk uit te breiden en is voorbereid op de plaatsing van een accusysteem. Met een accusysteem kunt u de opgewekte zonne-energie opslaan, waardoor u ’s avonds en op zeer bewolkte dagen toch gebruik kunt maken van zonne-energie.

Betrouwbaar

0,07% uitvalpercentage, geen single point of failure in het systeem.
-Een miljoen ingeschakelde testuren per product.
Geen bewegende onderdelen in onze omvormers, dus minder uitval.
-Hoogste kwaliteit met IP67 klasse ll behuizing.

Veiligheid

Zelfdovende AC-vlamboog.
Ingebouwde DC-vlamboogmitigatie. Geen hoogspanning DC op het dak.
-Enphase micro-omvormers zijn conform aan Rapid Shutdown.

Schaalbaar

-Het modulaire systeem maakt uitbreiding van het PV-systeem mogelijk op basis van uw persoonlijke energiebehoeften.         
-IQ7+ is in de toekomst compatibel met Ensemble.

Krachtig

-Burst-modus-technologie maakt stroomopwekking zelfs op lagere bestralingsniveaus mogelijk. Genereert meer vermogen tijdens de levensduur van het systeem vergeleken met andere omvormersystemen.
-Tracering maximale elektriciteitsaansluiting (MPPT) per micro-omvormer zorgt voor optimalisatie van de energieopbrengst per module.

Slim

-Enphase Cloud Services toont de energieproductie per paneel.
Klaar voor Advanced Grid Functions. Wordt geleverd met beperking van vermogensuitvoer.
-Door software gedefinieerde architectuur (ASIC-integratie) maakt upgrades van software en probleemoplossing op afstand mogelijk.
Plug-N-Play-architectuur verlaagt de kosten met snellere en eenvoudigere installaties

Veiligheid

Veiligheidskwesties ten aanzien van zonne-energie zijn hoofdzakelijk gerelateerd aan de DC-spanning en stroom. Op lage spanningsniveaus is dit relatief ongevaarlijk. Wanneer het DC-spanningsniveau echter toeneemt, wordt ook het geassocieerde risico op schade verhoogd, waaronder brandgevaar.

Bij de ouderwetse stringomvormers (al dan niet met geïnstalleerde optimizers) zijn de PV-modules verbonden in een serieconfiguratie (zie onderstaande figuur). Elk paneel dat wordt toegevoegd aan de serie verhoogt de DC-spanning in het circuit. Grote systemen kunnen 600-1000 volt hebben en kleine systemen ongeveer 350-400 volt DC, en dit kan een gevaar opleveren. Het is niet alleen gevaarlijk voor huiseigenaren, maar ook voor het personeel dat de systemen installeert en onderhoudt.

Het probleem met hoogspanning DC op uw dak is dat dit kan leiden tot een vlamboog. Kleine openingen (tussen 10-20 mm) in de bekabeling kunnen ervoor zorgen dat de elektrische stroom overspringt in de opening en zo een vlamboog creëert. De boog van DC kan heet genoeg worden om wolfraam te smelten! Dit bewijst hoe gevaarlijk het kan zijn om een hoogspanning DC-systeem op uw dak te hebben. Een kleine aanhoudende boog kan leiden tot gevaarlijke branden. Enphase-systemen bevestigen een micro-omvormer onder elke individuele module. De DC wordt door de micro-omvormer op moduleniveau geconverteerd naar AC en daardoor blijft de DC-spanning laag. De rest van het systeem opereert vervolgens in het AC-domein (zie figuur hieronder).

Verschil tussen Enphase en SolarEdge

Er zijn veel overeenkomsten tussen een SolarEdge systeem en een systeem met Enphase micro omvormers. Zo wordt in beide gevallen elk paneel individueel geregeld en bieden beide merken real time monitoring. Toch zijn er wezenlijke verschillen tussen SolarEdge en Enphase.

Flexibel systeem
Waar SolarEdge alleen ingezet wordt voor 8 panelen of meer, kan Enphase ook ingezet worden voor kleinere systemen. Het voordeel aan Enphase is dat het systeem gemakkelijk uitgebreid of verkleind kan worden. Zo kunt u uw zonnepanelensysteem aanpassen aan uw jaarlijkse verbruik en zit u niet vast aan de keuze die u nu maakt. Enphase kan met uw situatie meegroeien. Gaat u bijvoorbeeld elektrisch rijden, dan kunt u gemakkelijk een aantal panelen toevoegen. Gaan de kinderen het huis uit? In dat geval kunt u gemakkelijk enkele panelen van het systeem verwijderen.

Geen omvormer in huis
Bij micro omvormers hoeft er geen omvormer in huis te worden geplaatst. De micro omvormers bevinden zich namelijk op het dak onder de panelen. Hiermee bespaart u plaats in huis én de installateurs hoeven niet binnen in uw huis te werken. Een SolarEdge omvormer zal vaak in uw huis geplaatst moeten worden Daarna zal er een kabeltraject tussen niet alleen de omvormer en de panelen maar ook tussen de omvormer en meterkast aangelegd moeten worden.

Betere garantie en langere levensduur
Enphase biedt standaard 25 jaar garantie op de micro omvormers. SolarEdge biedt standaard 12 jaar fabrieksgarantie. Op de optimizers van SolarEdge zit 25 jaar fabrieksgarantie. Tevens heeft Enphase een verwachte levensduur van 25 – 35 jaar, waar een SolarEdge omvormer na ongeveer 12  jaar vervangen moet worden.

Envoy & Enlighten monitoring software

Enphase biedt de mogelijkheid om de werking van uw zonnepanelensysteem te monitoren met speciale software genaamd Enlighten.
De Envoy wordt ook wel de ‘hersenen van het systeem’ genoemd. Het Envoy systeem verzamelt de gegevens van de micro omvormer en zet deze gegevens door naar de Enlighten software. De communicatie loopt ook de andere kant op: Woning Isolatie Nederland kan via Envoy van afstand een probleem lokaliseren en oplossen. Enlighten vangt de gegevens op en toont deze in een gebruikersvriendelijke interface die u als gebruiker zelf kan raadplegen.

Voordelen van Enphase

  • Afgeven stroomgarantie
  • Hogere opbrengsten
  • Veel langere levensduur
  • Geen centrale zwakheden in het systeem
  • Meest brandveilige systeem
  • Besparing van kostbare ruimte in de woning
  • Geen geluidshinder, geen warmteafgifte, geen straling
  • Onzichtbaar: geen kast, kabelgoten, lampjes

Q-cells zonnepanelen met Enphase in 4 stappen

1. Info & Advies

U wilt eigen zonnestroom produceren en op lange termijn stroomkosten sparen? Wij helpen u graag. Woning isolatie Nederland zal na de aanvraag contact met opnemen voor een vrijblijvend adviesgesprek. In het adviserend gesprek overlegt u alles samen: hoe u de zonne-energie met een eigen zonne-installatie op uw dak effectief kunt gebruiken, alsook de kosten van uw zonne-installatie.

2. Financiering & subsidie

Om uw droom van een eigen stroomproductie veilig te kunnen realiseren, spreekt u het best met uw bank over mogelijkheden omtrent financiering van de zonne-installatie. Informeer ook bij uw belastingadviseur en uw energieleverancier over mogelijke belastingvoordelen en subsidies voor solar systemen. Vraag bij de financiële overheid een belastingsnummer aan als energieproducent. Dan krijgt u de btw terugbetaald.

3. Opbouw & projectuitvoering

De financiering is er en u hebt gekozen voor een eigen zonne-installatie? Proficiat. De installatie betekent voor u geen extra kost en duurt slechts enkele dagen.

4. Service & support

Nu is het zover! Woning isolatie Nederland sluit uw zonne-installatie op het netwerk aan. Gebruik de service van Woning Isolatie Nederland en laat uw installatie bij Q CELLS registreren. Dan kunnen we u indien nodig onmiddellijk en eenvoudig helpen.

Contact

Wil je vrijblijvend je situatie bespreken en advies? Wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden.
Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of een offerte.